Jak wspomagać odporność?

Każdy z nas pragnie mieć wspaniałą odporność. Trzeba tylko wiedzieć jak ją wspierać.

Jakie są naturalne metody wspierania odporności?
Specjalnie dla Was przeszukaliśmy najpopularniejsze publikacje, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Nikogo nie zadziwi, że bardzo ważną rolę odgrywa witamina C
ale czy wiedziałeś, że najwięcej tej witaminy jest w natce pietruszki oraz owocach dzikiej róży?
Witaminę C znajdziesz też w naszych suplementach z technologią NTC:
Zellschutz Antioxy
Activize Oxyplus
PowerCocktail
Basics

Probiotyki i prebiotyki.
„Produkty przemiany materii bakterii probiotycznych pobudzają układ odpornościowy, usprawniają perystaltykę jelit i wydzielanie jelitowe. Probiotyki zakwaszają środowisko wewnątrz jelita, produkują naturalne substancje przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, przez co mają zdolność hamowania rozwoju patogennych bakterii i zmniejszania ilości produkowanych przez nie toksyn”1
Naturalnie występują w ponad 36000 produktów pochodzenia roślinnego, m.in. w czosnku (9-16%), cykorii (13-20%), karczochach (15-20%), szparagach (10-15%), cebuli (2-6%), pszenicy (1-4%) czy bananach (0,3-0,7%).2
Znajdziesz je także w naszym jogurcie
Pro·B·4 Yoghurt, który zawiera inulinę (19,8%) i kultury kwasu mlekowego.

Kwasy Omega 3
Metabolity kwasów omega-3 wywierają działanie przeciwzapalne oraz hamują agregację płytek krwi3
Naturalnie występują w tłustych rybach morskich, takich jak: śledź, szprot, czy łosoś.
U nas kwasy omega 3 znajdziesz w naszej Omega 3 Vegan 

Więcej o tym, co wspomaga odporność organizmu, znajdziecie w źródłach poniżej.
Polecamy nasze produkty:
Restorate
Herbaslim
– Munogen
Heart Duo
Zapoznaj się ze składem i wybierz mądrze.

źródło:
Suplementy diety i żywność stosowana w celu wspomagania odporności – badania pilotażowe1
Wpływ wybranych składników odżywczych pożywienia funkcjonowanie układu odpornościowego
Witamina C – budowa, właściwości, funkcje i występowanie
Probiotyki, prebiotyki i synbiotyki – charakterystyka i funkcje2
Rola kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6 w organizmie człowieka3